Végre itthon

Felhők a gyerekszobában… :)

    Igen, felhők a gyerekszobában… de ezek nem olyanok, melyek anyuci arcára ülnek ki, mikor meglátja a szobában a rendetlenséget. 🙂 Ezek vidám felhőcskék, melyekkel feldobhatjuk kicsit a gyerekszoba hangulatát.. 🙂   A fenti képen egy nagyon helyes kis tárolót láthatunk. Szerintem gyönyörű szép kék színe van.. 🙂   Itt lent pedig ezek a… Tovább »

Egyszerűen elkészíthető dekorációk gyertyákkal…

    Nem kellenek ahhoz ünnepek, hogy gyertyákkal dekoráljuk otthonunkat. Időnként nem árt lazítani, ami sokkal hangulatosabb, ha meggyújtunk egy-egy illatos mécsest. A továbbiakban mutatok Neked néhány egyszerűen elkészíthető, mégis gyönyörű dekorációt! 🙂   Természetesen az egyik legegyszerűbb megoldás, mikor szép gyertyatartókba állítasz bele gyertyákat.. 🙂   Tavasztól – őszig rengeteget tartózkodunk kint a kertben. Nagyon frissítő tud… Tovább »

Ne dobd ki, használd dekoráláshoz! Régi fadarabok, deszkák új élete… :)

      Imádom az újrahasznosítást! Rengeteg fantáziát látok benne, hiszen egyedi, különleges, pénztárcakímélő tárgyakat hozhatunk létre, melyeknek funkciójuk is megváltozhat. Néhány hónapja készítettem egy összeállítást fadarabokról, Ne dobd el… dekorálj fadarabokkal 🙂 címmel. Ebben a bejegyzésemben ismét fadarabokkal, deszkákkal találkozhatsz, melyeket újjáélesztve, visszahozhatod régi “fényüket”, esetleg sokkal szebbek, hasznosabbak lesznek, mint új korukban. Ha kevésbé tudsz festeni, sablonnal vagy szalvétatechnikával is dekorálhatsz…. Tovább »

Régi sámli új ruhája! :)

    Az ilyen felújításokról, a Szépség és a Szörnyeteg című mese jut eszembe. 🙂 Már régóta nézegettem ezt a sámlit. A fürdőszobában volt a helye, ott aztán érte rendesen a víz, a gőz… hiába tisztogattam, az eredeti színét nem kapta vissza. Tulajdonképpen évekig egy szürkés, foltos régi sámliként volt elkönyvelve, aminek előbb vagy utóbb… Tovább »

Gyufás skatulyák újragondolva :)

  Emlékszem még gyerekkoromban, mi is készítettünk kis fiókos  “szekrényt” gyufás dobozokból, de akkor még nem gondoltam, hogy ennyi mindenre fel lehet használni az apró skatulyákat. 🙂 Készíthetünk belőlük karácsonyi dekorációt, legófigurának, vagy apró babának fekhelyet, de ajándékot is adhatunk benne, esetleg kedves üzenetekkel lephetjük meg szeretteinket…   Ez volt az első kép, ami megtetszett,… Tovább »

Kreatív tárolási ötletek a gyerekszobában II. rész. :)

  Akinek gyermeke van, biztosan tudja, milyen nehéz a gyerekszobában rendet tartani. Hoztam néhány kreatív ötletet, hogy mindennek meglegyen a helye. 🙂  Az előző részt itt olvashatod. 🙂   Nagyon ötletes megoldása a polcok elhelyezésének, bár törékeny tárgyat nem mernék feltenni erre a “fára”! 🙂   Ha ilyen polcot szeretnénk készíteni, egyik módja az, hogy… Tovább »

Kreatív tárolási ötletek a gyerekszobában I. rész :)

  Akinek gyermeke van, az biztosan tudja, milyen nehéz a gyerekszobában rendet tartani. Hoztam néhány kreatív ötletet, hogy mindennek meglegyen a helye. 🙂 Miközben gyűjtögettem, annyi képet találtam a témában, hogy két részre kellett bontanom a bejegyzést. A második részt itt találod.  😉 Ha tetszik a bejegyzésem, és még több ötletre vagy kíváncsi, csatlakozhatsz Facebook… Tovább »

Hogyan tároljuk csomagolópapírjainkat? :)

  Az ünnepek után rengeteg feleslegessé vált csomagolópapírunk megmaradhat, ami sajnos a legtöbb esetben szemétbe kerül, vagy a szekrényben gyűrődik, elszakad, tönkremegy. Én is sokat bosszankodtam miatta, mivel a gardróbszekrényben tároltam, és persze, mikor kinyitottam az ajtót, mind kiesett belőle. Ha beljebb tettem, akkor pedig annyira összegyűrődött, hogy felhasználatlanná vált. Olyan is volt, hogy a… Tovább »

Készíts pizzát karácsonyi finomságokból

  Ma elmentek két napra az apukájukhoz a gyerekek, mi pedig kettesben maradtunk a párommal. 🙂 Természetesen maradt még néhány sült csirkecomb a karácsonyi vacsorából. Nem akartam ma is ugyanazt tenni az asztalra, mert kicsit unalmas lett volna. Eszembe jutott, hogy pizzát kellene sütnöm belőle. Párom kerek -perec kijelentette, hogy az ő felén ne legyen… Tovább »

50 + saját készítésű karácsonyfa dekoráció :)

  Mikor elkezdtem ezt a bejegyzést, nem gondoltam volna, hogy ennyi csodálatos karácsonyfa dekorációra bukkanok.  Az igazi fenyő mellett szerettem volna valami mást is, valami egyedit… Ha bármelyiket elkészítjük, a lakás bármely pontján elhelyezve,  ünnepi hangulatot varázsolhatunk. 🙂 Vannak nehezebben, és könnyebben megvalósítható darabok, de mindegyikre igaz, hogy nagy részük maradék anyagok felhasználásával, esetleg kis… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!