Végre itthon

Farmerből táska :)

P.a kész tatyó_n 

Imádom a táskákat. 🙂 Gondolom nem vagyok egyedül, sokan vagyunk így csajszik! 🙂 Nemrégiben megunt, kopott farmernadrágomból készítettem magamnak egy cuki kis pakolós tatyót. 🙂 Azóta is imádom, és mindig ezt viszem magammal mindenhova. Nyár van, nagyon is nyár. Ez a kis farmertáska a vidám színeivel pontosan alkalmas arra, hogy még jobban feldobja a napjaimat. 🙂 Gondoltam nagyon gyorsan megvarrom, nagyon egyszerű lesz, semmi gomb, cipzár, zsebek. Éppen csak arra, amire kell, hogy pakoljak bele. De közben rájöttem, hogy kell majd még készítenem hozzá egy táskarendezőt is. 🙂

 Akik olvassák a blogomat, tudják rólam, hogy nem vagyok varrónő. Így biztosan vannak olyan fázisok, amit egy profi varrónő másképp csinálna. Nem fotóztam le minden fázist, de remélem érthetően le tudom írni, hogyan készítettem!  🙂

farmertáska készítése kollázs

Farmertáska készítésének lépései

1. Itt látható a farmer, ami már hónapok óta ott lapult a szekrényemben arra várva, hogy valamikor felhasználjam. 🙂

2. Lemértem az egyik kedvenc táskámat, hogy megfelelő méretű legyen az  “új” tatyóm.

Szélessége: 40 cm,

Magassága: 36 cm

A farmer szárából 4 db “csíkot” vágtam ki, amelyeknek hossza a leendő táskám szélessége lett, vagyis 42 cm (ebben benne van az 1-1 cm ráhagyás a varráshoz), szélessége pedig ( a táskám magassága) 20 cm (szintén ráhagyással). Két csíkot meghagytam, a másik kettőt pedig hosszanti irányban középen szétvágtam. Erre azért volt szükség, hogy ne legyen olyan unalmas a táska, legyen bennem még egy kis szín. A csíkokat összevarrtam a kép szerint, így meglett a táska eleje, és hátulja. A csíkokat levasaltam az összeillesztéseknél, majd piros cérnával díszítés jelleggel, megerősítés céljából levarrtam. Mikor ez elkészült, összevarrtam a táskát oldalt, és alul is.

3. A táska zsebét kicsit érdekesen, egyáltalán nem profi módon tettem fel a tatyóra. 🙂 Úgy vágtam ki, hogy a szélét behajtva a zseb alá, kézzel hozzá tudjam varrni a táskához. Nem mertem elkezdeni géppel, mert egyrészt nem akartam, hogy látszódjon a varrás, másrészt tudtam, hogy a varrógépem nem vitte volna az anyagot.

4.-5. Szerettem volna, ha a táskámnak van formája, tartása, nem csak lapos, ezért a képen látható módon a táska aljánál, és oldalánál behajtottam az anyagot, húztam egy egyenes vonalat, és levarrtam.

6. Sablon segítségével, textilfestő filccel mintát is rajzoltam rá.

7. Kész a táska külső része, most már csak a vállpántjait, és a belső részt kell megvarrni.

8.-9. Itt látszik, hogyan készítettem a vállpántjait. Sajnos nem volt már olyan hosszú farmeranyagom, így 3-3 csíkot vágtam ki a farmerből, ami összesen 6 cm széles, és 76 cm hosszú lett összevarrva. Pontosan ilyen széles, és hosszú csíkot vágtam egy szép piros anyagból. Ezt a két anyagot színére fordítva összevarrtam, a 9. pontnál látható módon kifordítottam, majd levasaltam, és kívülről egyenes varrással letűztem, szintén piros cérnával.

10. A táska bélésének egy szép pöttyös anyagot választottam, ami szintén régóta a szekrényemben lapult. A bélés varrásáról nem készítettem fotókat. A lényeg, hogy 40×38 cm -es anyagot kivágtam, oldalt összevarrtam, alul pedig hagytam egy kis részt, hogy kifordítható legyen a tatyóm.

11. Hozzátűztem a táskámhoz a vállpántokat, majd belebújtattam a farmer anyagot a pöttyös anyagba úgy, hogy azok színeikkel összefeküdjenek (bele tettem az egyik táskát a másikba). Arra figyelni kell, hogy a táska “fülei” is a két anyag közé kerüljenek. Ezután összevarrtam a táska “szájánál” az anyagot. Én duplán rámentem a “füleknél”, hogy erősen oda legyen varrva, biztos, ami, biztos. 🙂 Ezután kifordítottam a táskát a bélés alján lévő lyukon keresztül, majd letűztem a táskát a “szájánál” szintén piros cérnával.

Végül összevarrtam a bélés alján lévő apró kis rést, és elkészült a táskám. 🙂

Íme a végeredmény:

 1.1.kész_n

1.2.P.belseje_n

P.kész tatyó.2_n

P.teli van_n

Megjegyzés: Néha egyszerűbb úgy összevarrni a táskát, hogy a táska külső részeit egyből hozzá varrjuk külön-külön a béléshez, majd csak ezután varrjuk körbe a táskát, a bélés alján egy kis rést hagyva. Így elkerülhető, hogy a táska külső része, és a bélés a “szájánál” eltérő méretű legyen. Gondolom profi varrónőknél ez nem fordulhat elő,  nálam viszont ilyen is volt már. 🙂

Ha kedvet éreztetek a farmertáska varrásához, itt van egy link, ahonnan ihletet meríthettek, és szabásmintákat is találtok. 🙂

Jó varrást nektek csajszik! Legyen szép napotok, csodás nyaratok! 🙂 <3

 

Pinterest

Forrás: Pinterest

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!