Végre itthon

Festett asztalkám

 

Kollázsok..igazi

Szerettem volna venni egy kis asztalkát a szobámba. Később megláttam a neten ezt a kis asztalt, és egyből továbbképzeltem. Régóta böngészem a festett bútorokról szóló cikkeket, internetes oldalakat, én is festettem már párat, de ilyen díszeset soha sem. Ami a “legdíszesebb” volt, az a madárkás előszobafalam. 🙂 Ami nehézséget jelentett, a minta elkészítése után, hogy nagyon precízen kellett volna kifestenem. Abban viszont nagyon béna vagyok.  🙂 A rajzolás sokkal jobban megy. Vettem egy tollat, amiben festék van, és olyan, mint a filc. Ezzel próbáltam a széleit egyenletesebbé varázsolni. A minta felfestéséhez tavaly vett 2 az 1-ben obi festéket (vizesbázisú) használtam fel. A lazúrozáshoz is maradt anyagom, de sajnos az nem vizesbázisú volt, hanem oldószeres. Vettem egy lakkot, kreatív boltban, mert olyat szerettem volna, ami nagyon védi a festett felületet. Semmi értelme nem volt. Végül a szintén megmaradt vizesbázisú gyorsan száradó bútorlakkal kentem le. Miután megszáradt a lakk, vizes csiszolópapírral tettem egyenletesebbé, simává a felületét. Sajnos nem lett tökéletes, mert jobban meg kellett volna válogatnom az anyagokat, ügyesebben csiszolnom..stb. Az obi festéket, és a bútorlakkot is imádom, gyorsan száradnak, jól lehet velük dolgozni, a lazúr helyett viszont választhattam volna mást, a hobbi lakk pedig jelenleg felesleges pénzkidobásnak bizonyult. Mikor reggel megláttam, kicsit elszomorodtam, mert nem volt tökéletes, olyan, amilyet szerettem volna. Azon gondolkodtam, hogy lecsiszolom az egészet. Később meggondoltam magam. Ez így lesz jó. Ha ránézek tudom, hogy mit kell még tanulnom, elsőre nem lehet minden tökéletes… De a lényeg, hogy így is szeretem..mert szép..mert keveset költöttem rá..,bár sokat dolgoztam vele, de.. közben tanultam is..relaxáltam..boldog voltam..bosszankodtam..szóval végig futott rajtam sokféle érzelem.. :-))) Most viszont elégedett vagyok. 😀

    

A minta, ami megtetszett. Az interneten találtam ezt a gyönyörű falimatricát. Itt lehet megrendelni. 🙂

A minta, ami megtetszett. Az interneten találtam ezt a gyönyörű lépet, ha megtalálom, hogy hol, be is linkelem.. :)

 

Minta alapján szabad kézzel rajzoltam. Még ha nem is lett ugyanolyan, hasonlít rá, 🙂  majd indigó segítségével tükröztem.

Minta alapján szabad kézzel rajzoltam. Még ha nem is lett ugyanolyan,hasonlít rá. smile hangulatjel Majd indigó segítségével tükröztem.

 

A mintát felhelyeztem a lecsiszolt asztallapra ( már amennyire első gépi csiszolásom sikerült), és indigó segítségével felmásoltam.

A mintát felhelyeztem a lecsiszolt asztallapra ( már amennyire első gépi csiszolásom sikerült), és indigó segítségével felmásoltam.

 

Majd elkezdtem festeni…ami nekem elég nehezen ment. Nagyon megkönnyítette volna a dolgomat egy sablon, de több okból sem használtam. Az egyik, hogy így olyan mintát festhetek, amit én akarok, a másik, hogy spóroltam egy csomó pénzt, mert a sablonok nem olcsók, főleg egy ekkora.

Majd elkezdtem festeni...ami nekem elég nehezen ment. Nagyon megkönnyítette volna a dolgomat egy sablon, de több szempontból sem használtam. Az egyik, hogy olyan mintát festhetek, amit én akarok,a másik, hogy spóroltam egy csomó pénzt, mert a sablonok nem olcsók, főleg egy ekkora.

 

Szép lassan készül. Festve, lazúrozva… A sarkain a kis minták sablon segítségével készültek, amit a párnáimon is felhasználtam már.
🙂
Ezután még sokat javítgattam rajta.

zép lassan készül.Festve, lazúrozva... A sarkain a kis minták sablon segítségével készültek, amit a párnáimon is felhasználtam már. smile hangulatjel Ezután még sokat javítgattam rajta.

 

Itt már szárad a lakk…már majdnem kész..

P.szárad.3_n

 

Elkészült. 🙂

P..kész asztal_n

 

Előtte – Utána 🙂

Kollázsok..igazi
A bejegyzés saját képeket tartalmaz! 🙂

 

Mióta elkészült, üveglap is került rá, ami jó, mert védi az asztal tetejét…de azt sem vettem, egy régi szekrényből mentettem meg. 🙂

Ha tetszett a bejegyzésem, megköszönöm ha megosztod, hogy másokhoz is eljusson. emoticon-00142-happy2111 szív22111

Csatlakozhatsz Facebook oldalamhoz is! 🙂

 

Csodás Napot! 🙂

Tündi

 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Imrik Tünde says:

    Köszi Noémi! 🙂 :*

  2. Noémi Marosvári says:

    Gratulálok, szerintem szép lett. Jól döntöttél, hogy nem csiszoltad le 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!