Végre itthon

Köszönd meg, és lépj tovább!

A kép forrása: http://m.lelekforgo.webnode.hu/news/angyal/

 

Előző bejegyzésemhez ( Mire van szüksége egy nőnek a válás után… ) férfiak részéről is nagyon sok hozzászólás érkezett. Egyesek megjegyezték, hogy ugyanúgy éreznek ők is, mint a nők, hogy megint miért a nők vannak porondon? Továbbá olyan hozzászólásokat is kaptam, amelyben a férfiak megköszönték, hogy leírtam a gondolataimat, érzéseimet, mert ezután másképp tekintenek a nőkre, másképp viszonyulnak hozzájuk.

Uraim! Tökéletesen tisztában vagyok azzal, hogy ez nemtől függetlenül mindenkire igaz lehet. Azért bátorkodtam ezt leírni, mert évek óta ezzel küzdök. A saját érzéseimet osztottam meg. Ebből a helyzetből baromira nehéz felállni, mert mindig jön valami, ami taszít rajtad egyet,  nehogy véletlenül ki tudj szállni  a gödörből.

DE…

Én úgy gondolom, hogy minden, ami történik velünk, az saját döntéseink következménye. Nem okolhatunk másokat. Emlékszel még arra az érzésre, azokra a gondolatokra, amik folyamatosan azt kattogták a fejecskédben, hogy .. NE CSINÁLD!!!! EZ NEM LESZ JÓ!!! NEM TE VAGY!!! Amikor a szíved folyamatosan jelzett és könyörgött, hogy NE TEDD!!!?

És Te megint mire hallgattál? Azt nem mondom, hogy az eszedre..de legfőképpen nem a szívedre… 🙁

Gondoltad, hogy ez logikus választás, és próbáltad lecsendesíteni a fejedben a folyamatos “kattogást”, de nem ment.

Most tedd őszintén a szívedre a kezed. Hányszor jártál így? Egyszer, kétszer, háromszor, négyszer… esetleg többször? A szomorú az, hogy mindannyiszor ugyanúgy átverted magad… “logikusan” próbáltál dönteni. Azt gondoltad, hogy rosszak a megérzéseid, hogy nincs igazad. Nem vetted észre,  mindez az önértékelési problémáidból fakad.

Ha végre elfogadnád, hogy igenis létezik igaz szerelem, valahol él  egy férfi, vagy egy nő, aki igazi társad tud lenni ebben a nehéz világban, akkor hidd el, minden jól sikerülne, vagy legalábbis jobb lenne, és most nem lennél megint ott, ahol vagy. 🙁

Addig viszont türelemmel kell várni, és közben folyamatosan dolgoznod magadon, fejlődnöd.

Ha észreveszed, hogy nem vagy igazán boldog egy kapcsolatban, akkor légyszíves ne ragaszkodj tíz körmöddel hozzá, ne mondogasd, hogy deeee, ez kell nekem… nekem így jó…én vagyok a rossz, aki nem értékelem, biztosan nagyravágyó vagyok, gonosz, stb… ilyenkor annyi hülyeség eszedbe jut. A vége, hogy ezek után meggyőzöd magad, mennyire jó neked. 🙂

Aztán valamiért magas lesz a vérnyomásod, bocsánat, idáig is magas volt, de nem javul – SZÍVRITMUSZAVAROD – lesz , hónapokig köhögsz, ami nem akar elmúlni (nem tudod kimondani, amit igazán érzel), esetleg bőr problémáid jelentkeznek, vagy más egyéb. Ezek az intő  jelek.

Elkezdesz gonosz banyaként, sárkányként viselkedni, ami nem Te vagy. Úgy érzed éveket öregedtél, hol van már a csillogás a szemeidből? Lassan a munkahelyeden is Te leszel a legöregebb.

…és ez így folytatódik.. amíg meg nem halsz…

Addig pedig megélsz néhány méltatlan kapcsolatot baromi boldogtalanul, míg a végén már nem is akarsz senkit magad mellé.

Gyermekként csodálkoztam azon, hogy lehet ennyire megkeseredett egy-egy idősebb bácsi, néni… hát, például így. Sajnos ha nem figyelsz, hamarosan Te is ilyen leszel.

Ki tehet erről az egészről? Ki más…? …hát egyedül Te! Hiszen most sem választottál magadhoz méltó társat, így azt sem engedted, hogy az, aki veled van szintén megtalálja a maga boldogságát, hiszen Ő is megérdemli.

Sajnos rengeteg fájdalmat okozunk magunknak, miközben másokat is boldogtalanná teszünk. Nem egyszerű, de ha azt érzed, hogy nem kapod meg a megfelelő törődést, figyelmet, akkor lépj tovább!

Tudom, hogy ebbe újra bele fogsz kicsit halni, a szíved szakad meg, napokig nem tudsz felkelni az ágyból, gyűlölöd őt is, magadat is, de mindenképpen meg kell tenned, mert boldog másképp nem lehetsz.

Szeretem ezt az idézetet:

” Nem azért szeretlek aki te vagy, hanem azért, aki én vagyok melletted.” (Gabriel García Márquez)

Ezt kell neked is elérned, mert ha boldog vagy, az lehetsz végre, aki vagy, hiszen ha szereted, becsülöd önmagadat, akkor vagy igazán a helyeden.

Igaz, hogy az életben néha kompromisszumokat kell kötni, de nem mindegy, hogy milyen áron.

Ha nem megy…köszönd meg, és lépj tovább!!!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!