Végre itthon

Mini pizzák

Néhány napja, feltettem egy bejegyzést Vivi szülinapjáról, ahol mini pizzákat is sütöttem. Egy barátnőm kérte a receptet. Most itt is megosztom, hátha benneteket is érdekel.

Ha csináltatok már pizzát, a tészta lehet a receptetek alapján, de a neten sokféle megtalálható.

Én a tésztát ráérzésre készítem, egy régi recept (több mint 20 éves) alapján, amire már nem emlékszem pontosan. 🙂

Kb. 40 dkg lisztet beleszitálok egy tálba, középen vájok egy kis mélyedést, abba szórok egy kis szárított élesztőt, öntök rá egy kis langyos vizet (kb. másfél deci), egy kanál cukrot, a lisztre elszórva egy kis sót, esetleg majorannát, egy kanál olajat. Várok, míg az élesztő egy kicsit feljön, ekkor összegyúrom. Ha kell még víz, öntök hozzá, de csak langyosat. Ha megvan, kb. fél óráig kelesztem.

Ha megkelt, kinyújtom a tésztát, és pogácsaszaggatóval apró kerek tésztácskákat szaggatok belőle. Erre jöhet pizzakrém. Néhány hete flakonos kalocsai pizzakrémet vettem. Először nem tűnik olcsónak, de elég sokáig kibírta, szerintem gazdaságosabb, mint a tubusos. Megkenheted fokhagymás tejföllel is, én azzal jobban szeretem. Erre tetszés szerint mehet felvágott, szalámi, szalonna, ananász, kukorica, paradicsom, paprika stb. a tetejére pedig sajt. Arra jöttem rá, hogy a gyerekek a legegyszerűbbet szeretik, amin nincs semmi extra. Ez vendégvárónak, vagy esetleg kirándulásra is jó, pillanatok alatt elfogy. Nem tudom, hogy meddig sütöttem, talán 20 percig 180 fokon. Mindig nézem, hogy mikor kezd a sajt pirulni a tetején, utána megnézem az alját, és ha az nem fehér,kicsit megpirult, akkor ki lehet venni, kész is a pizza.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!